Події
Чому в Обухівському лісництві закінчились дрова: за продаж відповідальна підсудна особа

Чому в Обухівському лісництві закінчились дрова: за продаж відповідальна підсудна особа

Раніше ми писали, де у Дніпропетровській області можна придбати дрова без переплат. Лісники зазначають: наразі збільшилась кількість випадків шахрайства. Тому в обласному управлінні лісового та мисливського господарства закликають громадян купувати дрова лише в лісгоспах.

«Чекати опалювального сезону не потрібно – готуватися можна вже зараз. Заготівля дров триває, плануємо повністю забезпечити потреби жителів Дніпропетровщини», – сказав Олександр Кравченко, начальник Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Ми зʼясували в лісництвах, які дрова є в наявності, та деталі процедури закупівлі. Виявилось, що у всіх лісництвах Дніпропетровської області ціни, асортимент та умови приблизно однакові, за виключенням одного – в Обухівському лісництві дрова закінчилися ще до старту продажу. А нову партію відповідальна особа рекомендувала чекати аж після Новорічних свят.

Тож, ми більш детально підійшли до справи, та розбиралися в ситуації.

Як було вказано в пості на Фейсбук Дніпропетровської обласної ради, відповідальною особою за реалізацію паливних дров в Обухівському лісництві є Зідра Юрій Борисович.

Згідно з інформацією, представленою на офіційному сайті, Зідра Ю.Б. був депутатом  VIIІ cкликання Обухівської селищної ради, помічником лісничого.

Крім того, наша редакція виявила, що відносно Зідри Ю.Б. здійснювались досудові розслідування та судовий розгляд кримінальних проваджень – одне в 2017 році за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, а друге – за фактом порушення Зідрою Ю.Б. правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Цікавим є той факт, що в обох випадках Зідру Ю.Б. було звільнено від кримінальної відповідальності у звʼязку із дійовим каяттям.

Можливо, всі ці факти є просто збігом. Проте, ми вже неодноразово писали про справи в Обухівці, і можемо припустити, що відсутність дров в лісництві до старту продажу, в якому відповідальна особа була фігурантом кримінальних проваджень, - скоріше за все, не просто випадковість.

Висновки робитимуть правоохоронці.

2022-09-14 16:17:00
true
Відео Дня






Архів Новин