Війна в Україні
Життя
Переселенців у Миколаївці можуть залишити без даху над головою

Переселенців у Миколаївці можуть залишити без даху над головою

Нещодавно соцмережі сколихнула новина про зниклу гуманітарну допомогу для переселенців у смт Миколаївка. “Репортер” детально розібрався із питанням, переглянути повний сюжет можна можна за посиланням

Проте виявилось, реальна проблема полягає зовсім в інщій площіні. Сьогодні, 1 серпня голова Обухівської селищної ради Василь Гезь запланував виселити ВПО із комунальних закладів, при чому - без надання іншого житла.

На фото: Василь Гезь

В даний час у громаді проживають до двохсот внутрішньо переміщених осіб: 62 людини розміщені у місцевій школі, 38 - у дитячому садочку (переважно жінки та діти). Решта самотужки орендує домівки.

На фото: Ірина Бабіч

Ірина Бабіч разом із родиною переїхала до Дніпропетровщини із тимчасово окупованого міста Кремінна Луганської області. Вона розповіла, що їм ледь вдалося втекти - машина потрапила під обстріл “Градів”. В селищі Ірину з родиною староста розмістив у місцевому дитячому садочку “Капітошка”. Поступово внутрішньо переміщених осіб ставало все більше.

На фото: Світлана

Переселенка Світлана - мама трьох діточок, серед яких одна дитина - з інвалідністю, а чоловік пішов добровольцем на фронт. 

На фото: Любов Захарівна (зліва направо)

Дом Любові Захарівни, зі слів її сусіда, зайняли шість “кадирівців”. Таку новину вона почула кілька місяців тому, коли ще була можливість тримати зв’язок з рідною Луганщиною.

На фото: Раїса

Раїсі з Лисичанська і після перемоги не буде куди повертатися, дах її будинка знесло ракетою.

Про виселення із комунальних закладів Миколаївки люди дізналися лише в середині липня. Більшість із них не має можливості сплачувати за орендоване житло. 

У відповідь на запитання переселенців, чи буде надаватися інше приміщення, голова Василь Гезь заявив, що така опція не передбачається, і заплановане лише виселення. За його словами, розпорядження звільнити всі комунальні заклади він отримав “зверху” безпосередньо від Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА). 

В свою чергу, представники Дніпропетровської ОВА були дуже здивовані існуванням данного “розпорядження”, коли редакція “Репортеру” звернулася за роз’ясненнями. Завдяки злагодженим діям журналістів та представників ОВА, переселенці залишаються на місці, а зі слів людей, яким загрожували виселенням, Обухівську громаду чекає комісія представників Дніпропетровської ОВА цього тижня. Як буде розвиватися ситуація з виселенням чи переселенням ВПО Миколаївки, ми розповімо у наступних матеріалах.

Слідкуйте за нашими новинами, далі буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Молодик вбив мешканку Запоріжжя і втік в іншу область;

Гімнаст Радомир Стельмах з Запоріжжя завоював найбільше медалей на ЄЮОФ-2022 серед українців;

Віз автомат Калашникова та два магазини до нього: у Павлограді затримали водія Ford Escape.

2022-08-01 20:15:00
true
Відео Дня






Архів Новин