Війна в Україні
Політика
Кримінал
Депутатка від забороненої «ОПЗЖ» керує Обухівської селищною радою, доки колишній голова Гезь сидить у вʼязниці

Депутатка від забороненої «ОПЗЖ» керує Обухівської селищною радою, доки колишній голова Гезь сидить у вʼязниці

В серпні «РЕПОРТЕР» писав, що суд виніс вирок голові Обухівської селищної ради Василю Гезю згідно ч.2, ст.357 ККУ. Згідно з вироком, Василя Гезя засудили до 1 року позбавлення волі.

Згідно з законом «Про місцеве самоврядування в Україні», якщо обвинувальний вирок щодо голови селищної ради набрав законної сили, то він втрачає посаду. Якщо вирок не було оскаржено та до суду не було подано апеляції, вирок вступив в силу. Інформації про подання апеляції в реєстрі судових рішень ми не знайшли, тож, вірогідно, вирок набрав законної сили 23 вересня.

Отже, Гезь втратив посаду.

Той же закон каже про те, що «у разі дострокового припинення повноважень голови позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою не пізніше ніж у дев’яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень».

Отже, до цього часу керувати громадою буде секретар селищної ради Світлана Дьоміна.

На фото: Світлана Дьоміна (зліва), Василь Гезь (справа)

Проте, в цьому рішенні є одне «АЛЕ»: Дьоміна була обрана обрана від  забороненою нині в Україні «ОПЗЖ», а інформація щодо її виходу із партії відсутня.

Нагадуємо:

Указом Президента від березня 2022 року введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо призупинення діяльності деяких партій. Серед них  «ОПЗЖ» («Опозиційна платформа – за життя»), «Наші», «Союз лівих сил», «Ліва опозиція», «Соціалистична партія України», «Соціалісти», «Прогресивна соціалистична партія України», «Держава», «Блок Володимира Сальдо», «Опозиційний блок»  та «Партія Шарія».

Проте, за законом, діяльність партії може бути заборонена лише за рішенням суду. Тож, 20 червня цього року суд заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – за життя». В липні цього ж року «ОПЗЖ» оскаржила це рішення. А 15 вересня Касаційний адміністративний суд остаточно заборонив діяльність «ОПЗЖ» в Україні.

Світлана Дьоміна офиційних заяв щодо виходу із «ОПЗЖ» не робила, і інформації, яка б це підтвердила, ми не знайшли. Тож, фактично, депутатка від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» керує Обухівською селищною громадою.

Дуже дивно, що в країні, в якій йде кровопролитна війна, представник від проросійської забороненої партії може обіймати посаду секретаря Обухівської селищної ради Дніпропетровської області, і цей факт досі не зацікавив представників СБУ.

Не менш дивно і те, що незважаючи на заборону партії в Україні, в той час, коли лідера партії Віктора Медведчука, обвинуваченого в державній зраді, обмінюють на 215 полонених «азовців», члени проросійської партії мають змогу і право продовжувати свою діяльність в країні, де кожен день в боях за незалежність та цілісність гинуть патріоти України.

Редакція інформаційного бюро «РЕПОРТЕР» звертається до Служби безпеки України із проханням розібратися в такому кричущому випадку несправедливості, та зробити всі можливі кроки для уникнення подібних ситуацій в майбутньому.

Україна понад усе!

Читайте також: 

На Дніпропетровщині увʼязнили голову Обухівської селищної ради Василя Гезя;

Де в Дніпропетровській області купити дрова: ціни та контакти;

Чому в Обухівському лісництві закінчились дрова: за продаж відповідальна підсудна особа;

Переселенців у Миколаївці можуть залишити без даху над головою.

2022-09-29 16:30:00
true
Відео Дня






Архів Новин